Egy Nihilista szemével

A mondanivalóim érzések, nem pedig szavak, a szó semmiség... Szívesen várom bármely olvasó figyelő szemeit! Szép napot!

Friss topikok

Help desk project:

Nihil 2009.06.20. 11:36

Kérlek, Tisztelj meg azzal, hogy ezt elolvasod:

Általános probléma, hogy önbizalom hiányban szenvednek a párkapcsolaton belüli s kívüli felek egyaránt. Az önbizalom hiánya nagyobb mértékben nőknél jelenik meg, még pedig, hogy „nem vagyok elég jó a páromnak”, „Nekem/Nekünk ez nem fog menni”, stb. A kishitűség nem vezet sem előre, sem jóra! Bíznod kell önmagadban, ha el is akarsz érni valamit, vagy ha meg akarod tartani, a tulajdonodban lévőket. Nem egyszerű, de kivitelezhető. Az önbizalom hiány általánossága is segíthet a leküzdésben. Az önbizalomhiány egyet jelent a bizalomhiányával! Egyszerűen nem bízol. Hogy bírnál másban bízni, ha ez még magadban sem megy? A bizalom az egy alapvető egysége a kapcsolatoknak, bizalom nélkül nincs kapcsolat csak kaland! Először magad kell letisztáznod, hogy ki vagy, mit akarsz, és ezeket mégis, hogy szeretnéd elérni. Aztán ki kell állni magadért, és a céljaid fontosságáért. Tudnod kell magad becsülni, de nehogy át ess a ló másik oldalára(!), vigyázni kell, nem szabad túlzásba vinni! A szerénység nem jó tulajdonság, még pedig azért nem az, mert a szerény ember nem tudja önmagát, megbecsülni, mert alábecsüli a saját képességeit, ez miért lenne jó?
Fontos még a határozottság, lenni-e kell céljaidnak, nem csak álmaidnak, és ezekért tenned is kell. Az eseteket mindig át kell vizsgálni mélyen, nem csak felületesen. A külső segítséget nem kell minden esetben elfogadni, de javallott. Meg kell hallgatnod. Tudnod kell, hogy mi folyik a környezetedben, és azt is, hogy milyen képet mutatnak a külső szem számára a cselekedeteid. Szóval a tanácsokat, minden esetben hallgasd meg, aztán mérlegeld, és az után cselekedj. De a problémákat kezelni kell, különben elfekélyesedik az egész, és romba dől a világod, a kapcsolatod, a karriered.  Nem teheted meg azt, amit Nora Roberts egyik hősnője tett, ha probléma merült fel. Nem teheted meg azt, hogy azt mondod, hogy „Majd holnap foglalkozom ezzel!”, Ilyen nincs, Cselekedj, nem, holnaptól innentől! Minden esetben őrizd meg önmagad, ne más tanácsai szerint élj, hanem a saját mérlegelésed alapján!
Ellenvetések mindig is lesznek személyedben, és személyed ellen egyaránt. De a fontos, hogy mindig nyílt szemmel járj, ne csak nézz, hanem láss is. A jó szándékot becsüld és fogadd is el! Észre kell, venned a másik (gondolok itt főként a párodra) célozgatásait, a trükkjeinek a célját, szándékát. Semmi sem történik ok nélkül! Azért cselekszünk, mert el akarjuk élni a céljaink, akarunk valamit, valakit. Az élet nem egyszerű, de küzdeni kell. Oda figyelni a másikra.
Vannak olyan problémák, amik könnyen orvosolhatóak vannak, amik csak hosszú kezeléssel lehet megoldani, de érdemes belekezdeni. A fiatal személyiség még rengeteg gyermek tulajdonságot hordoz, főleg az éretlenek körében. Ezek orvosolhatók, vagyis „fel lehet nőni” akár egy kapcsolathoz is. De mindent időben kell megtenni, holnap már késő! Nem lehet halasztani!
A problémákról beszélni kell, de nem elég róla beszélni, meg is kell őket oldani, mert hosszú távol egy-egy probléma akár még gyilkossá is válhat!

 

Címkék: ! gondolkozz segitseg lass elj help desk project

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://semmisem.blog.hu/api/trackback/id/tr91196731

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása